Blogin ystäväkirja

Uusi sarja alkaa – blogin ystäväkirja, johon haastattelen ihmisiä, joilla on jonkinlainen ystävyyssuhde myös kirjallisuuden kanssa. Ensimmäisenä vuoroon pääsee valloittava Anna-Mari, jonka kanssa tutustuimme monta vuotta sitten, kun olimme molemmat vielä opiskelujen alkutaipaleella. Nimi: Anna-Mari.

Ikä: 27.

Asuinpaikka: Lahti.

Ammatti: Luokanopettaja

Harrastukset: Kävelyretket, seurakunta, musiikki, kansantanssi, kirjoittaminen, ystävät, hyvä ruoka.

Ensimmäinen kirja, jonka muistat lukeneesi: Nummelan ponitalli -kirjat. Muistan jo silloin (ala-asteikäisenä) pohdiskelleeni kavereiden kanssa, kuinka niissä aina samat asiat toistuivat.

Lapsuuden ja nuoruuden suosikkikirjoja: Harry Potterit, Replica-sarja, hevoskirjat. Olin varsinainen lukutoukka pienenä. 

Millaisia kirjoja nykyään luet mieluiten: Elämäkerta- / lifestyle-kirjallisuus, ajankohtaisiin aiheisiin liittyvät romaanit (esim. Tuhat loistavaa aurinkoa). Nautin myös kirjoista, joissa on hyvän tarinan lisäksi kaunista maisemakuvausta (esim. Taru sormusten herrasta). 

Kuinka paljon luet vapaa-ajalla: Yleensä joka päivä jotain. Arjessa n. 1/2 - 1 tuntia päivässä, mutta lomilla enemmän. 

Parhaat lukukokemukset ever: Ainakin Anna-kirjat, Harry Potterit ja Taru Sormusten Herrasta. Kun kaipaan rakastavaa ja armollista näkökulmaa omaan elämään (usein), lueskelen Raamattua.

Samastumiskohde kirjallisuudesta: Anna Shirley L.M. Montgomeryn Anna-sarjasta

Terveisesi blogin lukijoille: Etsikää joku ihana oma nurkka, johon voi rauhassa käpertyä pohtimaan omaa elämää, siihen kannattaa käyttää aikaa!


Anna-Marista on kehkeytynyt varsinainen kulttuurin suurkuluttaja ja hän pitääkin monenlaisista taiteenaloista. Oli mahtavaa kuulla, että Anna-Mari oli jopa keksinyt ystäviensä kanssa järjestää yhdessä Eino Leino -runoillan, jossa tunnelmallisesti luettiin Leinon runoja ja soitettiin musiikkia. Kuulostaa tosi suloiselta idealta. Anna-Mari jätti vielä värssyksi tänne ystäväkirjaan yhden säkeistön Leinon "Pieni tarina" -runosta:

"Oli mullakin pieni onneni
mut minusta oli se suuri.
ja luulenpa, siks oli suuri se,
kun se mun oli onneni juuri." 


Kommentit